Palacinky s džemom

Palacinky s džemom

Sladké palacinky boli pre Rimanov posvätné, v Amerike aj vo Francúzsku ich radi konzumujú na raňajky. No a pre malých i veľkých v našich končinách to je maškrta, ktorej odoláme len málokedy. Chutia nám s ovocím, so šľahačkou, s čokoládou a dospelým aj na slano. Ale v jednoduchosti je krása, a tak v školskom stravovaní prevažujú palacinky s džemom. Potvrdila to Hane Michalčíkovej kuchárka z Materskej školy v Kolačne Ľubomíra Preťová.

Sladké palacinky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ak sa dnes rozhodnete pre palacinky, možno vám pochutia práve podľa nášho receptu: Potrebujeme 150 g polohrubej múky, jednu lyžiču kryštálového cukru, jedno vajce, asi 300 ml mlieka a štipku soli. Vymiešame cestíčko, chvíľu necháme odstáť, naberačkou z cesta nalejeme na panvicu a pečieme. Upečené potrieme džemom a poskladáme.

Zajtra si pripravíme halušky so syrom a smotanou.

Autorka: Hana Michalčíková Ilust. foto: tookapic

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame