Pred nami sú ešte pekné slnečné dni, môžeme si teda pripraviť so sebou do prírody i k vode na nasledujúci víkend polievku, ktorá sa nevarí a jej príprava nám nezaberie veľa času. Navyše je veľmi zdravá a chutná. Paradajkovú raw polievku pripravíme aj my teraz so študentom zo Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Petržalke Viktorom Bilickým a Beátou Repíkovou.
Paradajková polievka na studeno Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: čerstvé paradajky, citrón, cukor, soľ, korenie.
Rýchlu paradajkovú polievku na studeno pripravíme veľmi rýchlo tak, že si paradajky umyjeme, prekrojíme a vyberieme z nich vybrali stred. Takto pripravené paradajky vložíme do mixéra, pridáme cukor, citrón, korenie - všetko podľa chuti, napokon pridáme aj bazalku alebo iné čerstvé bylinky. A ako sme počuli, bazalku môžeme pridať aj do paradajok, keď ich mixujeme. Recept je veľmi jednoduchý a nakoľko nás čakajú ešte slnečné dni - paradajkovú raw polievku si môžeme pripraviť už aj zajtra a zobrať zo sebou k vode.