Už iba ten názov úžasne znie. A tá chuť! Dnešnú špecialitu pripravujeme s úspešným študentom Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Petržalke Danielom Zigmondom a Beátou Repíkovou. Začíname s prípravou jahňacieho mäsa.
Jahňacie korunky s ratatouille zeleninou a grilovanou polentou
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Jahňacie mäso odblaníme, osolíme, okoreníme, nakrájame na kocky a prudko osmažíme. Pečieme približne 30 minút pri teplote 120 stupňov.
Ratatouille si pripravíme tak, že nakrájame červenú cibuľu, baklažán, papriku, všetko grilujeme a pridáme paradajky. Zmes redukujeme, následne rozmixujeme a dochutíme.
Príprava polenty - kukuričnú múku uvaríme v mlieku. Dochutíme soľou, muškátovým orieškom, bielym korením a môžeme pridať špenát a cesnak. Pripravíme si palacinky podľa tradičnej receptúry, natrieme ich polentou, zrolujme. Nakrájame na kolieska a grilujeme.