Aj dnes varíme s úspešnými študentmi Strednej Odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Petržalke. Aká je ponuka? Podávame bravčovú panenku na zelenom korení v omáčke s fazuľovými strukmi. Pripravujeme s Danielom Zigmondom a Beátou Repíkovou.
Bravčová panenka na zelenom korení a zemiakový gratin
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Postup: Bravčový filet si pripravíme z bravčovej panenky, očistíme, nasolíme, okoreníme a v celku pečieme. Mäso po upečení nakrájame. Omáčku na zelenom korení k mäsu pripravím tak, že si dáme orestovať slaninku a cibuľu, zalejeme koňakom, necháme redukovať, potom pridáme trochu korenia a zalievame „demiglasom", ktorý si pripravíme predtým. „Demiklas" je vlastne šťava z hovädzích alebo bravčových kostí, pretlaku a zeleniny, „demiglas" potom pridáme už do hotovej omáčky. Zemiakový gratin pripravíme tak, že zemiaky varíme nakrájané na plátky v šľahačke s mliekom. Po uvarení ich dáme do misy, posypeme parmezánom a pečieme, zemiakový gratin je hotový, keď je syr zapečený do zlatista. Zajtra si pripravíme jahňacie korunky.