Aj dnes varíme tradičné kórejské jedlo. Tak ako sú u nás tradičné bryndzové halušky, kórejskou špecialitou je džabče. Beáta Repíková pripravuje orientálnu pochúťku s úspešným študentom Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Petržalke Jurajom Mihokom.
Kórejská špecialita džabče
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na kórejské džabče potrebujeme ryžové rezance, ktoré uvaríme podľa návodu, záleží iba, ako ich ochutíme. Hovädzie mäso - sviečkovú, ktorú nakrájame na rezance a marinujeme. Marinádu urobíme zmiešaním sezamového oleja, sójovej omáčky, soli, čierneho korenia a hnedého cukru. Potrebujeme zeleninu: papriku, šampiňóny, mrkvu, cibuľu, sparený špenát nakrájame na rezance a zmiešame. Omeletu zo žĺtka, ktorú nakrájame na rezance a dekorujeme ňou džabče. Potrebujeme i košík, ktorý vysmažíme z kórejského cesta v oleji.
Zajtra si pripravíme bravčovú panenku na zelenom korení.