Tento týždeň je v našom Kulináriu kráľovnou paradajka. Včera sme v recepte na baklažánové závitky vďaka paradajkám a výberu byliniek ochutnali chuť stredomorskej kuchyne, dnes si doprajeme exotickejšie chute Indie, aj keď ide o veľmi jednoduché jedlo, čo sa týka prípravy. Dnes pre nás foodblogerka Silvia Horecká a Tatiana Šušková vybrali jedlo s názvom indické hrachové kofty zo zeleného hrášku a maku.
Indické hrachové kofty zo zeleného hrášku a maku
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Pre 8 osôb potrebujeme: 800 g mrazeného hrachu (nechať zmäknúť pri izbovej teplote alebo v sezóne čerstvý), 200 g pohánkovej múky alebo celozrnnej hladkej ražnej či špaldovej, 2 vajíčka, 1,5 dcl nemletého maku, soľ, voda (cca 1 dcl), mleté korenie, olej na vysmážanie môže byť olivový alebo prepustené maslo ghí
Rozmrazený hrach vymixujeme na kašu v mixéri, pridáme pohánkovú múku, mak, vajíčka, vodu, soľ, korenie a vypracujeme varechou na husté cesto. Dvoma polievkovými lyžicami vytvarujeme veľké noky alebo ako naše fašírky a opekáme z oboch strán asi 10 minút do zlatohneda.
Príprava paradajkovej omáčky: 800 gramov paradajkového pretlaku, alebo krájaných lúpaných paradajok, 2 veľké cibule, olej olivový alebo ghí prepustené maslo, korenie garam masala mleté, koriander čerstvý vnať, kumín mletý alebo rozdrviť v mažiari, horčicové semienko drvené, kurkuma - pol malej lyžičky, chilli - ak chcete pikantnú verziu, soľ
Na oleji speníme cibuľu, pridáme koreniny, necháme teplom otvoriť chuť a vôňu korenín, pridáme paradajky a povaríme približne 20 minút. Dochutíme soľou.
A zajtra si povieme o skvelom recepte, ako uchovať paradajky aj na zimné obdobie.