Tento týždeň sa nám začína školský rok. Kulinárium preto budeme tráviť s úspešnými študentmi Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Petržalke. Uplynulý školský rok uspeli s vlastnými receptúrami, za ktoré získali ocenenie od veľvyslanca Kórejskej republiky na Slovensku. Dnes varíme s Jurajom Mihokom a s Beátou Repíkovou.
Mäsová kórejská špecialita
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Rebierko osmažíme na oleji, mäso z neho nakrájame, marinujeme a dáme piecť. Marinádu urobíme tak, že zmiešame trochu zázvoru, soli, čierneho celého korenia, cesnaku, sezamu a sezamového oleja. Omáčku si vyrobíme zmiešaním sójových bobov, sezamového oleja, sójovej omáčky, čili pasty, medu, zázvoru a ryžového sirupu. Zajtra si pripravíme kórejskú špecialitu džapče.