Tento týždeň vám ponúkame špeciality z obce Tesáre v topoľčianskom kraji. Včera sme si pripravili úhrabky a dnes to bude jedlo takisto s netradičným názvom. S miestnou gazdinkou Lenkou Bagovou sa v kuchyni kultúrneho domu rozprával Miroslav Würfl.
Hacafrcová polievka
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme 3 zemiaky, hladkú múku, bravčovú masť, mletú rascu, petržlenovú a zelerovú vňať, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajíčko, soľ, mletú červenú papriku, krupicu, čierne korenie, majoránku, vegetu, zeleninový bujón, olej.
POSTUP: Do trojlitrového hrnca si najprv z masti a múky urobíme zásmažku. Pridáme mletú rascu a prelisovaný cesnak, trošku to osmažíme, posypeme mletou červenou paprikou a zalejeme vodou. Zmes sa rozvarí, pridáme do nej tri zemiaky aj petržlenovú a zelerovú vňať a chvíľku spolu povaríme. Medzitým si rozšľaháme v šálke jedno vajíčko s lyžičkou krupice, pridáme majoránku, vegetu a trošku oleja - a vymixované to vylejeme do polievky. Nakoniec pridáme kocku zeleninového bujónu, dobre premiešame, dochutíme soľou a čiernym korením. Necháme zovrieť a polievka je hotová. Môžeme ju hneď podávať...
Zajtra si pripravíme morčacie na tesársky spôsob, budú to morčacie stehná a krídla so zeleninovým šalátom.