Ak je polievka dostatočne sýta, dokáže plnohodnotne nahradiť aj hlavné jedlo. Odborníci upozorňujú na jej dôležitosť, pretože v žalúdku vytvorí vhodné prostredie na strávenie tuhej stravy, rozbehne pohyb čriev a prebudí chuť k jedlu. V dnešnom Kulináriu vám jednu chutnú polievku ponúkneme. Recept získala Hana Michalčíková od Radmily Murániovej zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Komárne.
Kyslá hríbová polievka
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme šampiňóny, sušené dubáky, menšiu cibuľu, soľ, smotanu na šľahanie, vývar, trochu mlieka a ocot.
Postup: Cibuľu nakrájame na menšie kocky, opražíme na oleji, pridáme nakrájané šampiňóny a sušené dubáky. Tie sme si predtým namočili do studenej vody a scedili. Premiešame, podlejeme vývarom a varíme, pokiaľ šampiňóny nezmäknú. Potom pridáme smotanu na šľahanie, dochutíme soľou a octom.