Tekvicové gnocchi

Tekvicové gnocchi

Tekvica je vďačná zelenina. Dajú sa z nej pripravovať tradičné pochúťky, ale aj tie inšpirované zahraničnou gastronómiou. Tekvica obsahuje viac než 90 % vody, čo z nej robí diétnu potravinu. Nájdeme v nej horčík, zinok, železo, vitamíny A, B i C a zaujímavá je pre nás aj tým, že znižuje cholesterol a regeneruje organizmus. Zelenú dostane tekvica aj v dnešnom Kulináriu, po recept si Hana Michalčíková zašla k Ivane Havelovej zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Komárne. A čo to bude?

Tekvicové gnocchi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na dnešnú špecialitu tekvicové gnocchi budeme potrebovať: tekvicu na pečenie, polohrubú múku, vajíčko, syr, slaninku, mladú cibuľku.

Postup: Tekvicu upečieme, necháme vychladnúť a vydlabeme ju. Vznikne nám tekvicová kaša, do nej pridáme soľ, múku, vajce a postrúhaný syr. Necháme odpočinúť, aby múka napučala, a do vriacej vody z pripraveného cesta hádžeme lyžičkou vytvarované gnocchi. Necháme variť, pokiaľ nevyplávajú navrch, potom ich vyberieme, schladíme studenou vodou, scedíme a vložíme do pekáča. Ďalej si pripravíme mladú cibuľku, ktorú pokrájame na tenké rezančeky a údenú slaninku. Spolu vyškvaríme, pridáme trochu oleja a polejeme tým tekvicové gnocchi.

Zajtra si pripravíme kyslú hríbovú polievku.

Autorka: Hana Michalčíková Foto: ranjatm

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame