Carlo Peparello, šéfkuchár, ktorý je pojmom vo svete gastronómie, tvrdí: „Život je ako recept na tortu. Ak sa budete držať obvyklých ingrediencií, upečiete tortu, ale už vopred budete vedieť, akú bude mať chuť. Druhí ju ochutnajú, ocenia, ale rýchlo zabudnú. Chce to štipku geniality v každom recepte, aby neumrel s posledným chutnaným kúskom." A tak to medzi dobrými kuchármi funguje, že aj keď ide o jeden a ten istý recept, od každého chutí ináč. Radmila Murániová nielen výborne varí a pečie, ale učí tomuto majstrovstvu aj študentov na Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Komárne. K jej obľúbeným receptom patria múčne jedlá. A ako zistila Hana Michalčíková pripravuje ich od oka, cesto má totiž v rukách.
Fánky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: hladkú múku, asi 300 gramov, 4 žĺtky, kyslú smotanu, trochu rumu na ochutenie, práškový cukor, kypriaci prášok a olej na vyprážanie. Všetky ingrediencie zmiešame, cesto na tenučko vyvaľkáme, asi na hrúbku dvoch milimetrov a vykrajujeme formičkou alebo krájame nožom rôzne tvary. Vypražíme ich v horúcom oleji a obalíme v cukre.
Zajtra si pripravíme tekvicové gnocchi.