Plnená bravčová panenka

Plnená bravčová panenka

Ivana Havelová zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Komárne využíva dlhoročné skúsenosti z varenia v reštaurácii ako majsterka odbornej výchovy. Mladých ľudí pripravuje do praxe a veľmi úspešne. Študenti pod jej vedením získali viaceré ocenenia, dokonca aj prvé miesto v Medzinárodnej súťaži vo varení kórejských jedál. Nahrávala Hana Michalčíková.

Plnená bravčová panenka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme bravčovú panenku, olivový olej, sušené paradajky, soľ, mozzarellu a mladú zelenú cibuľku.

Na šalát: rukolu, balzamikový ocot, sušené paradajky, mladú zelenú cibuľku, olivový olej a soľ.

Postup: Bravčovú panenku umyjeme, usušíme a narežeme na hrubší plát. Mladú cibuľku nakrájame na krúžky, sušené paradajky na menšie kúsky a celé to opečieme na rozohriatom olivovom oleji, ochutíme soľou a petržlenovou vňaťou. Keď máme takto pripravenú plnku, pridáme do nej mozzarellu pokrájanú na menšie kúsky. Bravčovú panenku jemne osolíme a touto zmesou naplníme. Zrolujeme a zviažeme niťou alebo špikovacou ihlou a opečieme na olivovom oleji z každej strany. Takto opečenú panenku vložíme do rúry a pečieme pri 170 stupňoch 20 minút. Potom vyberieme, zakryjeme a necháme odstáť.

Zajtra si pripravíme kačacie prsia s knedličkami.

Autorka: Hana Michalčíková Ilust. foto: Foundry

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame