Klobásková polievka

Klobásková polievka

V tomto týždni nám Iveta Pospíšilová a šikovné kuchárky z Bošáce pripravujú tamojšie špeciality. Po múčnych benešoch je dnes na rade klobásková polievka. Recept na ňu nám prezradí opäť Magda Čačíková.

Klobásková polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: zemiaky, klobásku, bobkový list, soľ. Na zásmažku múku a masť. Na zátrepku múku a mlieko.

Postup: Spolu s bobkovým listom dáme variť zemiaky a pokrájanú klobásku, pridáme soľ. Potom pridáme pripravenú zásmažku a zátrepku. Do uvarenej polievky môžeme pridať samostatne uvarené vajíčka. Ku klobáskovej polievke sa jedáva chlieb alebo si možno upiecť kabáčky.

Potrebujeme: 1/2 kilogramu hladkej múky, asi 1,5 decilitra vody, soľ, sódu bikarbónu.

Postup: Všetky suroviny spolu zmiešame a z cesta vykrajujeme kolieska asi 1 centimeter hrubé. Pečú sa pomaly na miernom ohni na platni, aby sa prepiekli aj v strede. Voda sa môže nahradiť mliekom alebo kyslou smotanou. Vtedy sú mäkšie. Kabáčky sa kedysi v Bošáckej doline jedávali aj na raňajky s bielou kávou ako náhrada za čerstvý chlieb.

Zajtra nás Magda Čačíková naučí variť šútolicu. Ak vás názov zaujal a chcete sa dozvedieť, čo sa za ním skrýva, počúvajte nás v rovnakom čase.

Autorka: Iveta Pospíšilová Ilust. foto: kropekk_pl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame