Zapečené papriky

Zapečené papriky

Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne Lýdie Eckhardt. Už sme ochutnali kukuricovo-jablkový šalát alebo kapustníky z lístkového cesta a dnes to budú zapečené papriky. S módnou návrhárkou sa rozprával Miroslav Würfl.

Zapečené papriky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: 3 veľké (mäsité) papriky, pekné sú farebné, cca 700 g paradajok, 1 balenie ančovičiek (aj kapary sú vynikajúce), 4 - 5 strúčikov cesnaku, 2 - 3 lyžice olivového oleja, hrsť nasekanej bazalky (alebo oregana či petržlenu)

POSTUP: Papriky prekrojíme, stopky tiež a nechajte ich tam, z paprík vydlabeme vnútro. Paradajky nakrájame na kocky, vsypeme do nich nakrájané ančovičky (3 pruhy si necháme na záverečné dozdobenie). Do paradajkovej zmesi pridáme ešte 3 roztlačené cesnakové strúčiky, ak máte kapary, zliate z vody, a dochutíme hrsťou nasekanej bazalky. Premiešame a naplníme polovice paprík (paradajky natlačte, ešte sa trochu spečú), ktoré zvrchu ešte ozdobíme polovicami ančovičiek a na plátky pokrájaným cesnakom. Nakoniec pokvapkáme olivovým olejom, zapekáme na plechu alebo v sklenenej nádobe pri 180 °C asi 40 - 50 minút (na plech dávam alobal). Vytečenú šťavu vlejeme po dokončení naspäť do paprík, podávame s bagetou, ale aj bez všetkého sú výborné...

Autor: Miroslav Würfl. Ilust. foto: Anelka

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame