Zapečené kuracie prsia so zemiakmi

Zapečené kuracie prsia so zemiakmi

Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne Lýdie Eckhardt. Ak si myslíte, že drží diétu a konzumuje väčšinou len zeleninu - opak je pravdou. Veľmi rada si pochutí aj na šťavnatom mäse. So známou módnou návrhárkou sa rozprával Miroslav Würfl.

Zapečené kuracie prsia so zemiakmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: 5 - 6 kúskov kuracích pŕs, 500 - 700 g zemiakov, 1/2 alebo celú šľahačku, 1 - 2 cibule, za hrsť čerstvých byliniek (petržlenová vňať, bazalka alebo oregano), soľ a korenie na dochutenie, prípadne cesnak

POSTUP: Okorenené, nenaklepané kuracie prsia uložíme na maslom potretú zapekaciu misu (plech). Posypeme nasekanými bylinami. Zemiaky a cibuľu nakrájame na kolieska, posolíme, premiešame a vysypeme na mäso. Zalejeme šľahačkou, v ktorej môžeme rozpučiť 2 - 3 strúčiky cesnaku, dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi na 45 minút - môžeme servírovať.

Autor: Miroslav Würfl Ilust. foto. JESHOOTS

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame