Tento týždeň nám v Kulináriu ponúka ľahké letné recepty aktívna seniorka a vychýrená kuchárka Gitka Strihovská, ktorú navštívila Tatiana Šušková. Doteraz sme spolu piekli a dnes sa pustíme do varenia.
Karfiol s varenými zemiakmi
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Dnešný recept podávame s varenými zemiakmi a osviežujúcou kyslou smotanou či jogurtom.
Karfiol vcelku obvaríme, približne 20 minút v slanej vode, necháme vychladnúť a pooberáme ružice. Obalíme v trojobale. Na trojobal potrebujeme múku, rozšľahané vajíčko a strúhanku. Aby sme si zľahčili prácu, strúhanku dáme do vrecúška. Ružice karfiolu obalíme najskôr v múke, potom vo vajíčku a dáme do vrecka so strúhankou, pretrasieme a ukladáme na plech s minimom oleja (len, aby nebol suchý). Pečieme v trúbe a počas pečenia obraciame.
Zajtra si pripravíme pochúťku z patizónu.