Stôl plný koláčov čakal na Tatianu Šuškovú počas návštevy u aktívnej seniorky Gitky Strihovskej z Bratislavy. S ňou tento týždeň totiž pripravujeme v Kulináriu ľahké letné koláče a jedlá. Na prípravu dnešného rýchleho, no o to chutnejšieho dezertu, potrebujeme najmä banány.
Banán v karameli s čokoládovou polevou
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na panvici si pripravíme z cca 2 polievkových lyžíc karamel, do hotového teplého karamelu následne rozpustíme polievkovú lyžicu masla. Napoly prekrojený banán oblanžírujeme v karameli, preložíme do misiek, a polejeme rozpustenou čokoládou. Môžeme ozdobiť šľahačkou, ovocím a kakaom.
A aby sme sa tých pečených dobrôt neprejedli, zajtra si s pani Gitkou niečo letné a ľahké navaríme.