Hovorí sa, že pod lampou je najväčšia tma. Tento týždeň to platí aj v našom Kulináriu. Namiesto toho, aby sa Tatiana Šušková vybrala za šéfkuchármi alebo foodblogermi, spomenula si susedku pani Gitku Strihovskú, od ktorej si susedia nájdu často na kľučke bytu rôzne voňavé dobroty. Tak si ich teda niekoľko v letných, sviežich a ľahko stráviteľných variáciách pripravíme. Najskôr však spolu s pani Gitkou musíme odprevadiť susedku:
Letná ovocná torta
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Pani Gitka varí a pečie od oka - takže aj suroviny do receptov sa budú odmeriavať podľa intuície.
Príprava letnej ovocnej torty je jednoduchá. Kúpime plát tortového korpusu, potrieme ho ríbezľovým či marhuľovým džemom. Do ďalšej vrstvy ukladáme okrúhle detské piškóty. Do šľahačky vyšľahanej s vanilkovým cukrom jemne zapracujeme jednu kyslú smotanu. Natrieme korpus a dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním posypeme kakaom alebo strúhanou čokoládou. Do ľahkej letnej torty môžeme použiť aj akékoľvek sezónne ovocie.