Tašky do polievky

Tašky do polievky

Hoci poznám ľudí, ktorí tvrdia, že najlepšou závarkou v polievke sú rezance, predsa len možností, ako ju ochutiť je omnoho viac. Netypickou, ale chutnou vložkou do strukovinovej, či mäsovej polievky sú na Požitaví tzv. tašky. Folkloristka Melánia Vašeková sa ich naučila ešte v detstve a pripravuje ich dodnes, rovnako ako včerajšiu špecialitu šterc. Ako? To povedala Hane Michalčíkovej.

Tašky do polievky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Tašky, ktoré chutia ako závarka v strukovinovej alebo mäsovej polievke si podľa Melánie Vašekovej z Mane pripravíme tak, že najskôr si zamiesime klasické rezancové cesto, to vyvaľkáme a potrieme smaženou a ochutenou cibuľkou. Dobre rozotrieme a zvinieme ako do rolády. Môžeme aj rozdeliť na polovice. Potom rukou trháme z cesta dlhšie kúsky- tzv. tašky a dáme do horúcej vody vyvariť. Uvarené vyberieme, necháme vychladnúť a krájame na menšie kúsky, ktoré vložíme do polievky. Ak zostanú, na druhý deň ich môžeme opražiť na masti a konzumovať samostatne.

Autorka: Hana Michalčíková Ilust. foto: artemtation

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame