Kedysi ľudia nemali veľa času na varenie, no varilo sa pravidelne a chutne aj v tých najchudobnejších rodinách. Väčšinou zo surovín, ktoré mali doma, a recepty boli jednoduché. Aj dnešný recept, ktorý vám ponúkneme, má už dlhú históriu. Žena, ktorá ho pripravuje pravidelne, si naň spomenula v atmosfére Požitavských folklórnych slávností v Mani pri Nových Zámkoch a takto sa predstavila Hane Michalčíkovej.
Zemiakový šterc
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na jednoduché juhoslovenské jedlo zo zemiakov šterc potrebujeme: zemiaky, cibuľu, červenú papriku a soľ. Postupujeme tak, že zemiaky si ošúpeme a pokrájame. Na masti speníme pokrájanú cibuľu do zlatista, osolíme a vložíme do nej zemiaky. Pridáme mletú červenú papriku a dusíme, pokiaľ nie sú mäkké. Niekedy môžeme aj trochu podliať vodou, ale nie je to nevyhnutné.
Zajtra si pripravíme tradičnú polievkovú závarku.