Ak chcete pozvať známych či priateľov na návštevu a prekvapiť ich nejakou špecialitou, máme pre vás kulinársky tip. Na podrobnosti z dnešného receptu sa Richarda Šafárika, šéfkuchára bratislavského hotela na Vysokej ulici, opýtal Miroslav Würfl.
Ľadový šalát so cherry paradajkami s grilovanou pravou sviečkovou a parmezánom
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na 4 porcie potrebujeme dva ľadové šaláty, cherry paradajky 250 g, soľ, olivový olej 1 dcl, dva citróny, sviečkovicu 400 g, čierne korenie mleté, parmezán 50 g.
POSTUP:
Ľadový šalát si nakrájame na kocky. Umyté paradajky prekrojíme na polovicu a vmiešame do šalátu. Osolíme, polejeme olivovým olejom, vytlačíme dva citróny a zmes pokvapkáme citrónovou šťavou. Sviečkovicu si nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a opečieme ju na rozpálenej panvičke. Plátky mäsa poukladáme na šalát, posypeme strúhaným parmezánom a môžeme podávať.
Zajtra si pripravíme grilovaného zubáča s listovým špenátom a petržlenovými zemiakmi.