V našich domácnostiach sa často varia zdravé a chutné polievky. Práve na túto tému sa so šéfkuchárom Richardom Šafárikomz nášho hlavného mestarozprával Miroslav Würfl.
Prešporská polievka
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na 4 porcie potrebujeme: 200 g bravčového stehna (môže byť aj pliecko), 200 g bielej hlávkovej kapusty, 200 g zemiakov, 50 g póru, 100 g mrkvy, 50 g petržlenu, soľ, petržlenovú vňať, 3 vajíčka
POSTUP:
V hrnci v štyroch litroch vody najskôr uvaríme mäso nakrájané na kocky... Keď je mäso polomäkké - asi po 30 minútach - pridáme na kocky nakrájané zemiaky, kapustu, mrkvy i petržlen. Spolu varíme ďalšiu polhodinu. Keď je mäso so zeleninou už mäkké, pridáme soľ i nakrájanú petržlenovú vňať. Ako posledný krok si vyšľaháme tri vajcia, a ak nám vývar vrie, tak do polievky zavaríme vajíčka a hneď podávame.
Zajtra si pripravíme ľadový šalát so cherry paradajkami s grilovanou pravou sviečkovou a parmezánom...