Jelenie medailónky na pečených hríboch s rozmarínovými zemiakmi

Jelenie medailónky na pečených hríboch s rozmarínovými zemiakmi

Ak chystáte pre svojich priateľov pohostenie - možno sa necháte inšpirovať nasledujúcim receptom, ktorý nájdete aj na webovej stránke rtvs.sk.Všetko podstatné povedal Miroslavovi Würflovi šéfkuchár z nášho hlavného mesta, Richard Šafárik.

Jelenie medajlónky na pečených hríboch s rozmarínovými zemiakmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na 4 porcie budeme potrebovať: jelenie karé 800 g, čerstvé hríby 200 g, brokolicu 200 g, soľ, čierne korenie mleté, zemiaky 600 g, divinové korenie (jalovec, nové celé korenie, čierne celé korenie - všetko rozdrvíme v soli), maslo 50 g, čerstvý rozmarín 50 g.

POSTUP:

Jelenie karé si nakrájame na medajlónky, osolené a posypané divinovým korením ich opečieme na rozpálenej panvičke. Očistíme si hríby a na panvičke ich orestujeme na masle. Pridáme štipku soli. Zemiaky si v slanej vode uvaríme v šupke, prešpikujeme rozmarínom a potom ich opečieme na rozpálenej panvici. Môžeme podávať aj so zeleninovým šalátom.

Zajtra si uvaríme prešporskú polievku.

Autor: Miroslav Würfl Ilust. foto: Foundry

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame