Ak chcete pozvať svojich priateľov na návštevu a prekvapiť ich, máme pre vás tip na gurmánsku špecialitu. S Richardom Šafárikom, šéfkuchárom z Bratislavy, ktorý v súčasnosti odovzdáva svoje skúsenosti rakúskym kolegom v zariadeniach neďaleko Neziderského jazera, sa rozprával Miroslav Würfl.
Recept na bravčovú panenku s brokolicovými zemiakmi a strúhaným syrom (4 porcie) - potrebujeme: bravčovú panenku 800 g, zelenú špargľu 100 g, brokolicu 200 g, zemiaky 400 g, soľ, čierne korenie mleté, horčica, olej 1 dcl, tvrdý syr na strúhanie 50 g (šéfkuchár použil slovenský pandúr podobný parmezánu...), petržlenovú vňať na ozdobenie.
Bravčová panenka s brokolicovými zemiakmi a strúhaným syrom
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
POSTUP:
Umyjeme si bravčovú panenku, ktorej stred prepichneme očistenou špargľou. Panenku osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, uzavrieme ju, z oboch strán ju asi 3 minúty opečieme na panvičke a vložíme ju do rúry na 150 °C zhruba na 15 minút. Zemiaky si uvaríme v slanej vode, brokolicu si sparíme a spolu ich zmiešame, pretlačíme a posypeme strúhaným syrom. Ozdobíme petržlenovou vňaťou. Môžeme podávať aj so zeleninovým šalátom...