Jahodová sezóna je v plnom prúde... Čo tak pripraviť si z tohto zdravého ovocia aj niečo iné ako tradičnú jahodovú bublaninu či jahody so šľahačkou? V „jahodovaní", ktoré pre vás tento týždeň pripravila v Kulináriu Tatiana Šušková s kuchárom Vladislavom Hubáčkom, vám dnes ponúkneme naozaj pre mnohých netradičnú kombináciu.
Guláš s jahodami
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na jelení guláš s jahodami potrebujeme: 600 gramov kvalitného jelenieho mäsa, 300 gramov cibule, 150 gramov oleja, 100 gramov paradajkového pretlaku, 150 mililitrov alibernetu, soľ, divinové korenie, 50 gramov kvalitného jahodového džemu, jednu vetvičku rozmarínu
Postup prípravy:
Cibuľu nakrájanú na kocky orestujeme. Keď je orestovaná do zlatista, pridáme paradajkový pretlak, ktorý restujeme, pokiaľ nestratí kyslosť. Potom pridáme jahodový džem, všetko chvíľu restujeme a keď sa džem začne lepiť na hrniec, celý základ zalejeme červeným vínom, ktoré necháme zredukovať. Zmes dolejeme vodou, necháme rozvariť a do rozvareného základu vložíme na kocky nakrájané jelenie mäso. Pridáme soľ, divinové korenie, rozmarín a všetko pomaličky dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, šťavu necháme podľa potreby zredukovať, ak to nie je nevyhnutné, nezahusťujeme. K hotovému gulášu podávame domáce žemľové knedle.
Dobrú chuť.