Regionálne, sezónne, čerstvé, v modernom prevedení, so sviežim dizajnom. Také sú priority podujatia, na ktorom už niekoľko rokov ponúkajú špičkoví odborníci z oblasti gastronómie jedlá zo sezónnych produktov. A pretože máme sezónu jahôd, návštevníci mohli tento víkend počas troch dní ochutnávať práve jahodové špeciality. Tatiana Šušková sa na obľúbenom „jahodovaní" inšpirovala a tento týždeň vám s kuchárom Vladislavom Hubáčkom ponúkne netradičné, ale chutné recepty, v ktorých hrajú hlavnú úlohu práve jahody:
Studená jahodová polievka
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme si jednoduchý recept na osviežujúcu studenú jahodovú polievku.
Na štyri porcie potrebujeme 1000 g čerstvých jahôd, 500 ml studenej vody, cukor, prípadne trocha vodky, mätu.
Očistené jahody zalejeme vodou a rozmixujeme s cukrom a mätou.
Zajtra vystriedame v Kulináriu studené jedlo teplým jelením gulášom s jahodami.