Zdravo žiť, cítiť sa fit, aby jedlo nebolo nepriateľ - to nie je diéta. To je životný štýl. O tom je blog Tinky Karmažín. Varenie a pečenie sú jej vášňou. Potrpí si na kvalitné, zdravé a bio potraviny. Celý týždeň s touto foodbloggerkou pečieme rebarborové koláče. Na záver z Tinkiných receptov vybrala Mária Babinská rebarborový crumble.
Rebarborový crumble
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na dve porcie potrebujeme: 2 ks rebarbory, 12 ks čerešní, 1 hrsť mandlí, 1 hrsť ovsených vločiek, 1 hrsť strúhaného kokosu, 1 hrsť orechov, 2 až 4 PL trstinového cukru, 60 gramov masla
Postup:
Formu si vymažeme maslom. Ovocie si umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Poukladáme nahusto na dno misky. V mixéri si rozmixujeme mandle, kokos, ovsené vločky, orechy a cukor. Ak chcete, aby vám pod zubami chrumkal skaramelizovaný cukor, len ho primiešajte do pomletej zmesi. Potom do rozmixovanej zmesi dáme maslo a vytvoríme mrveničku a posypeme ňou ovocie, čiže rebarboru a čerešne. Pečieme 20 minút pri teplote 200 stupňov.