Mandľovo-citrónová galettka s rebarborou

Mandľovo-citrónová galettka s rebarborou

Aj dnes to bude koláč s rebarborou. V tomto období nám rastie, môžeme si ju kúpiť v obchodoch alebo ju možno niektorí z vás aj pestujete. Je veľmi zdravá, má kyslú chuť, obsahuje kyselinu listovú, okrem toho má veľa vápnika a tiež draslíka. Je bohatým zdrojom vlákniny. Tinka Karmažín hovorí, že každá minúta strávená v kuchyni je pre ňu jedinečný gurmánsky zážitok. Dnes nám ponúkne mandľovo-citrónovú galettku s rebarborou. Foodbloggerku oslovila Mária Babinská.

Mandľovo-citrónová galettka s rebarborou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: 70 gramov špaldovej hladkej múky, 80 gramov špaldovej celozrnnej hladkej múky, 40 gramov pomletých mandlí, 65 gramov masla, 1 vajce, 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy, 1 polievkovú lyžicu trstinového cukru, štipku soli, 3 polievkové lyžice brusnicového džemu, 2 ks rebarbory

Posýpka: 30 gramov pomletých mandlí, 15 gramov masla, 2 PL trstinového cukru

Príprava:

Rúru si rozhorúčime na 180 stupňov bez ventilátora. Všetky suroviny na cesto si dáme do nádoby a ručne zapracujeme, kým sa nám spoja. Je hotové naozaj rýchlo, za takú minútku. Cesto si dáme na papier na pečenie. Papier netreba pomúčiť. Na cesto si položíme igelitovú fóliu a cez ňu vaľkáme do kruhu. Vyvaľkáme na hrúbku nie viac ako 1 cm.

Na cesto nanesieme brusnicový džem. Nie úplne k okrajom, kraj necháme asi 5 cm voľný, aby sme ho potom mohli preložiť na ovocie. Ošúpanú rebarboru prekrojíme napoly a nakrájame. Nakrájanú rebarboru rozvrstvíme na džem. Ingrediencie z posýpky si ručne zmiešame dokopy a rozmrvíme na cesto. Koláč pečieme cca 20 minút. Dobrú chuť.

Zajtra si upečieme rebarborový crumble - pečené ovocie s mrveničkou.

Autorka: Mária Babinská Ilust. foto: artemtation

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame