Vanilkový cheesecake s rebarborovým topingom

Vanilkový cheesecake s rebarborovým topingom

Tento týždeň pečieme koláče s rebarborou spolu s Tinkou Karmažín, ktorá je zanietená foodbloggerka. V Tinkiných receptoch tentoraz Mária Babinská našla vanilkový cheesecake s rebarborovým topingom.

Vanilkový cheesecake s rebarborovým topingom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na túto pochúťku potrebujeme: 350 gramov celozrnných keksov, 200 gramov masla, 500 gramov krémového tvarohu, 200 gramov krémového čerstvého syra, 250 gramov mascarpone, 100 gramov pochúťkovej smotany, 80 gramov pomletého trstinového cukru, 1 polievkovú lyžicu medu, 1 pol. lyžicu citrónovej šťavy, 1 ks vanilkový lusk, vnútorné zrniečka, 3 vajíčka, 2 polievkové lyžice vanilkového pudingu, prášok, príp. iný škrob, 4 ks rebarbory, želatínu, 10 až 15 guličiek ríbezlí alebo čučoriedok.

Postup:

Sušienky si pomelieme v mixéri na prášok, nalejeme naň roztopené maslo a zamiešame. Namiesto sušienok môžeme použiť pomletý kokos, mandle, orechy, datle atď. Natlačíme do formy na spodok a trochu aj na okraje a dáme piecť na 160 stupňov cca 10 minút.

Všetky ostatné ingrediencie okrem rebarbory, želatíny a čučoriedok si v miske premiešame metličkovým mixérom, aby sa nám spojili v hladkú zmes. Nalejeme na sušienkový korpus a dáme piecť na 40 minút. Potom teplotu znížime o 10 stupňov a pečieme ďalších 10 minút. Následne vypneme rúru a cheesecake v nej necháme 1 až 2 hodiny vychladnúť. Potom ho preložíme do chladničky, aby nám poriadne stuhol na 2 až 4 hodiny, ideálne na celú noc.

A na záver si pripravíme rebarborový toping, ktorý nám to výborne ochutí.

Autorka: Mária Babinská Ilust. foto: IT-STUDIO

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame