Rebarborový-smotanový koláč

Rebarborový-smotanový koláč

Food blogerstvo je v ostatných rokoch veľmi populárne. Na internete nájdeme veľa vychytených receptov, ktorá stoja za to, aby sme ich vyskúšali. Tinka Karmažín sa rada podelí o svoje tajomstvá, ktoré skrýva jej kuchyňa, a preto celý tento týždeň budeme listovať v Tinkiných receptoch. Oslovila ju Mária Babinská.

Tinka Karmažín tento koláč pečie často, pretože je veľmi osviežujúci, rýchlo sa upečie a ako povedala, doslova sa rozplýva na jazyku ako obláčik.

Rebarborový-smotanový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zopakujeme si recept na rebarborový-smotanový koláč.

Najskôr suroviny: 1 ks lístkové cesto, 350 ml pochúťkovej smotany, 2 ks žĺtkov, 3 polievkové lyžice špaldovej hladkej múky, 1 vanilkový lusk, 80 - 100 g medu alebo cukru /podľa chuti, 5 ks rebarbory

Postup:

Lístkové cesto si rozprestrieme na tartovú formu, ak nám nevyjde, zvyškami pozliepame, aby bol po celom obvode.

Rebarboru si ošúpeme, aby sme ju zbavili vlasov, nakrájame na malé kúsky, zasypeme trochou cukru, zamiešame a rozvrstvíme na lístkové cesto.

Pochúťkovú smotanu si ručne vymiešame so všetkými ingredienciami, ktoré nám zostali a uhladíme. Dáme piecť na 160 stupňov 20 až 25 minút, potom rúru vypneme a necháme ešte dôjsť 10 minút. Koláč vyberieme, necháme vychladnúť, na vrch vyšľaháme šľahačku a ozdobíme ovocím.

Zajtra budeme piecť vanilkový cheesecake s rebarborovým topingom.

Autorka: Mária Babinská Ilust. foto: tookapic

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame