Posledný z gulášových receptov, ktoré pripravila Iveta Pospíšilová, bude tiež čerpať hlavné ingrediencie z lesa, tak ako včera a predvčerom. Po gulášoch z diviny sa vrátime k bezmäsitému, hoci ho pripravuje poľovník. Ak sa chcete dozvedieť aký, počúvajte rozprávanie výborného kuchára a ešte lepšieho organizátora podujatí Slovenskej poľovníckej komory Petra Kršjaka.
Guláš z húb
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme si dnešný recept na guláš z húb. Potrebujeme čerstvé alebo sušené huby, najlepšie hríb dubový, kozák hrabový, kozák brezový alebo kozák osikový. Soľ, korenie, kapustovú vodu, smotanu, hladkú múku, cibuľu.
Postup: Na diviačej alebo bravčovej masti udusíme nakrájanú cibuľu. Keď pustí šťavu, pridáme nakrájané huby, zalejeme kapustovou vodou spolu s vodou v pomere približne 2:8. Po prevarení pridáme smotanu rozšľahanú s trochou hladkej múky. Dochutíme korením. Pripomína nám to máčanku, ktorá je veľmi obľúbená najmä na východe Slovenska. Podávame s čerstvým chlebom.