Jún je mesiacom poľovníctva. V tomto týždni varíme v Kulináriu rôzne druhy gulášov. Včera i dnes z diviny. Iveta Pospíšilová oslovila Petra Kršjaka, ktorý je nielen aktívnym poľovníkom, ale aj organizátorom rôznych činností v Slovenskej poľovníckej komore. Jedným z gulášov, ktoré si často varieva, je aj segedínsky guláš z diviaka.
Segedínsky guláš z diviaka
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme si recept na segedínsky guláš z diviaka. Potrebujeme kosti z rebier a chrbta diviaka, masť z diviaka alebo bravčovú, mastnejšie mäso z diviaka, kyslú kapustu, hladkú múku, kyslú smotanu, zmes korenia, mletú červenú papriku, soľ.
Postup: Kosti vyvaríme. Potom z nich oberieme mäso, ktoré neskôr využijeme. Mastnejšie mäso z diviaka pokrájame na kocky. Na masti udusíme cibuľu, do ktorej pridáme diviačie mäso nakrájané na kocky a udusíme. Pridáme mletú červenú papriku a korenie na divinu. Keď pustí šťavu a je skoro uvarené, postupne pridávame kyslú kapustu, kapustovú vodu a keď sa mäso prevarí, tak aj ostatné mäso z kostí. Potom v smotane rozšľaháme trochu hladkej múky a postupne dávame do kapusty. Po prevarení je guláš uvarený. Podávame ho s kysnutou knedľou.