Poľovnícky guláš

Poľovnícky guláš

Zajtra sa na Výstavisku v Nitre po piatich rokoch opäť otvára Celoštátna výstava Poľovníctvo a príroda. Iveta Pospíšilová sa inšpirovala touto tematikou, preto oddnes varíme guláše s poľovníkom a funkcionárom Slovenskej poľovníckej komory Petrom Kršjakom. Najskôr nám vysvetlí, aký vlastne je správny poľovnícky guláš.

Poľovnícky guláš Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zopakujme si recept na poľovnícky guláš. Potrebujeme srnčie mäso, čierne pivo, zemiaky, soľ, zmes korenia, mletú červenú papriku, paradajky, cesnak, koreňovú zeleninu, sušené alebo čerstvé huby.

Postup: mäso necháme 2 až 4 hodiny marinovať v náleve z čierneho piva, potom pivo zlejeme, mäso jemne osušíme, nakrájame na kocky. V hrnci alebo v kotlíku opražíme nadrobno nakrájanú slaninu, do ktorej nastrúhame koreňovú zeleninu, podusíme a pridáme na hrubo nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľka opražená do sklovita, pridáme mäso a jemne dusíme. Keď mäso zmäkne, pridáme papriku, paradajky a rôzne prídavky. Keď mäso pustí šťavu, pridáme mletú červenú papriku a zmes korenín „divina". V guláši môžeme vyvariť kosti, resp. pridať mäsovú kocku a bujón podľa množstva a chuti. Keď sa mäso dovára, môžeme pridať zemiaky, nakoniec sušené huby alebo čerstvé šampiňóny pokrájané na väčšie kusy. Tesne pred dovarením prilejeme pohár piva. Zapíjame pivom alebo kvalitným vínom.

Zajtra si pripravíme segedínsky guláš z diviaka.

Autorka: Iveta Pospíšilová Ilust. foto: myssya

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame