V dnešnom Kulináriu pokračujeme v téme guláše. Knižná grafička Veronika Sabovčíková sa totiž nedávno venovala gulášom aj profesionálne. Keď graficky upravovala rovnomennú knihu receptov, varila, fotografovala a hotové jedlá testovala na manželovi a deťoch. V jej domácnosti to majú v rámci gulášov podelené. Manžel varí klasické mäsové a ona rada skúša obmeny. Takou je aj recept na cuketový guláš, ktorý prezradila Ivete Pospíšilovej.
Cuketový guláš
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme si recept na cuketový guláš. Potrebujeme: 2 mladé cukety, 2 malé cibuľky, paradajky, 4 zemiaky, strúčik cesnaku, 1 červenú papriku, olej, hladkú múku, paradajkový pretlak, majorán, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ.
Postup: Mladú cuketu nakrájame nahrubo na kocky, netreba ju ošúpať ani vybrať stred. Nakrájame zemiaky, paradajky, papriku. Strúčik cesnaku prelisujeme. Cibuľku s mletou paprikou krátko osmažíme, podlejeme vodou a pridáme zemiaky a ostatnú zeleninu. Krátko 5 minút privedieme do varu. Všetko okoreníme, osolíme a pridáme 1 polievkovú lyžicu paradajkového pretlaku. Varíme do zmäknutia 15 minút a neskôr podľa potreby zahustíme v troške vody múkou a dochutíme cesnakom a majoránom.
Zajtra už v Kulináriu privítame muža - poľovníka Petra Kršjaka. Naučí nás variť pravý poľovnícky guláš.