S blížiacim sa letom pribúdajú podujatia, na ktorých sa s obľubou pripravujú guláše. Často súťažne, ale ešte častejšie na súkromných stretnutiach priateľov. Iveta Pospíšilová oslovila ženu i muža, aby do Kulinária priniesla rozličné varianty tejto obľúbenej pochúťky. Keďže dáma má prednosť, v prvý deň gulášového Kulinária budeme variť s Veronikou Sabovčíkovou, autorkou knihy receptov o jedlách z diviny a gulášoch.
Milánsky guláš
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujme si recept na milánsky guláš. Potrebujeme bravčové mäso z pliecka, cibuľa, sterilizovaný hrášok, paradajkový pretlak, korenie, soľ, hladkú múku, masť, tvrdý syr.
Postup: mäso nakrájame na kocky, krátko opražíme na cibuľke. Pridáme korenie, soľ a varíme približne 40 minút. V tlakovom hrnci o čosi kratšie. Mäso vyberieme. Šťavu zahustíme hladkou múkou, pridáme paradajkový pretlak a podľa zhustnutia mierne zalejeme vodou. Necháme prejsť varom a pridáme scedený sterilizovaný hrášok. Po zovretí a následnom odstavení podávame. Keďže ide o taliansky recept, tak podávame s cestovinou a aj s postrúhaným syrom.
Zajtra si pripravíme cuketový guláš.