So štólou sa môžete stretnúť v bytovom textile - je to kus dekoratívnej látky, ktorá dáva prestieraniu slávnostný šat. Existuje aj príležitostná štóla na spoločenské šaty, alebo dokonca štóla svadobná. A potom je tu ešte jedna, ktorú dobre poznajú kuchárky a má jedinečnú sladkú chuť. No a práve tú môžete okúsiť v našom dnešnom Kulináriu s Hanou Michalčíkovou a Alenou Bučekovou, ktorá po celý týždeň pripravuje pre vás recepty z domácej pekárničky.
Štóla z domácej pekárničky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na štólu z domácej pekárničky potrebujte: 200 ml vlažného mlieka, dve väčšie celé vajcia, 60 g roztopeného masla, 60 g kryštálového cukru, 500 g polohrubej múky, jeden vanilkový puding v prášku, pol čajovej lyžičky soli, 50 g hrozienok namočených v troch lyžiciach rumu a jednu čajovú lyžičku sušeného droždia.
Všetky ingrediencie dáme do pekárničky a pečieme na programe č. 1. Po upečení vyberieme nádobu zo stroja a necháme asi 10 minút odpočívať, potom vyklopíme natrieme rozpusteným maslom a posypeme práškovým cukrom.