Domáci chlieb

Domáci chlieb

Sú ľudia, ktorí chlieb jedia úplne so všetkým. Chlieb je úžasnou potravinou ku gulášu, sýtej rybacej polievke, k zabíjačkovým špecialitám. Ale vychutnať sa dá aj samotný s kvalitným maslom a mliekom. Chute nám aj dnes prišli urobiť Hana Michalčíková a Alena Bučeková a opäť budeme piecť v domácej pekárničke.

Domáci chlieb Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na domáci chlieb potrebujeme: 400 ml vody, jednu lyžičku soli, jednu lyžičku cukru, jednu lyžičku drvenej rasce, jednu lyžicu octu, jednu lyžicu oleja, 150 g žitnej chlebovej múky, 390 g pšeničnej chlebovej múky a ½ kocky kvasníc.

Príprava: Všetky suroviny dáme v uvedenom poradí do pekárničky. Zapneme program a za približne tri hodiny je chlieb hotový. Ak pekárničku nemáte, chlieb zamiesite v miske, necháte v pomúčenej nádobe vykysnúť, potom ho vyklopíte na vymazaný plech, potriete vodou a upečiete.

Zajtra si pripravíme domácu štólu.

Autorka: Hana Michalčíková Ilust. foto: JESHOOTS

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame