Sú ľudia, ktorí chlieb jedia úplne so všetkým. Chlieb je úžasnou potravinou ku gulášu, sýtej rybacej polievke, k zabíjačkovým špecialitám. Ale vychutnať sa dá aj samotný s kvalitným maslom a mliekom. Chute nám aj dnes prišli urobiť Hana Michalčíková a Alena Bučeková a opäť budeme piecť v domácej pekárničke.
Domáci chlieb
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na domáci chlieb potrebujeme: 400 ml vody, jednu lyžičku soli, jednu lyžičku cukru, jednu lyžičku drvenej rasce, jednu lyžicu octu, jednu lyžicu oleja, 150 g žitnej chlebovej múky, 390 g pšeničnej chlebovej múky a ½ kocky kvasníc.
Príprava: Všetky suroviny dáme v uvedenom poradí do pekárničky. Zapneme program a za približne tri hodiny je chlieb hotový. Ak pekárničku nemáte, chlieb zamiesite v miske, necháte v pomúčenej nádobe vykysnúť, potom ho vyklopíte na vymazaný plech, potriete vodou a upečiete.
Zajtra si pripravíme domácu štólu.