Vôbec sa s vami nejdem sporiť o tom, že najlepší chlieb je domáci, taký, ktorý dokázali naše staré mamy zamiesiť z kvásku a upiecť vo vykúrenej domácej peci. Takýto chlieb však zostáva väčšinou len spomienkou. V obchodoch máme chlebov na výber, no a tí, ktorí túžia ešte po teplom chlebíku pripravenom podľa vlastnej chuti, si pomáhajú domácimi pekárničkami. Tento týždeň prinášame recepty pre nich a budeme sa tešiť, ak budú chutiť. Hane Michalčíkovej ich poskytla Alena Bučeková.
Chlieb s kaparami, olivami a tymianom
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 300 ml mlieka, jeden a pol polievkových lyžíc roztopeného masla, 50 g čiernych olív bez kôstok, 30 g kapár, jednu polievkovú lyžicu sušeného alebo dve polievkové lyžice čerstvého tymianu, dva a pol čajových lyžičiek kryštálového cukru, tri štvrtiny kocky rozmrveného čerstvého droždia, alebo jeden a pol balíčka sušeného droždia a 500 g hladkej múky. Pečieme na základnom stupni.
Zajtra si pripravíme škoricový chlieb s hrozienkami.