Aj vy máte niekedy pocit, že stále varíte dookola to isté? Nad sporákom jednoducho cítite stereotyp? Naše Kulinárium je našťastie pre mnohých inšpiráciou, ako a čím sa dá spestriť jedálny lístok. Skúsili ste už smotanovú polievku? Viere Horákovej ju ponúkla Františka Spústová z obce Gajary, ide o tradičné záhorácke jedlo.
Smotanová polievka
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu smotanovej polievky potrebujeme: zemiaky, smotanu, mlieko, vajíčka, bobkový list, soľ a korenie.
Zemiaky pokrájané na kocky uvaríme v slanej vode do mäkka. Ak sú takmer rozvarené, pridáme mlieko a rozhabarkované vajíčka. Zamiešame, pridáme ocot a na záver smotanu.
Zajtra vám ponúkneme recept na dobrý demikát z čerstvých húb.