Dnes nám bude variť rozprávkové recepty rozhlasová režisérka Milena Lukáčová. V tejto chvíli by ste ju totiž našli na festivale rozprávok Zázračný oriešok v Piešťanoch. Teraz nám prezradí svoj obľúbený, aj keď pre ňu najmä silvestrovský recept. Nahrával Michal Herceg.
Rozprávkové recepty – 4. časť
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na gemerské guľky budeme potrebovať zemiaky, údené mäso, vajíčko, čierne korenie, soľ, trošku múky a slaninku, najlepšie oravskú. Približne kilogram zemiakov postrúhame a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme soľ, čierne korenie, vajíčko a pomelieme do toho aj údené mäso. Pridáme ešte trochu hladkej múky a utvoríme tvarovateľnú masu. Guľky dáme do vriacej vody. Uvarené sú vtedy, keď vyplávajú na povrch. Po vytiahnutí ich zalejeme upraženou slaninkou. Ku guľkám odporúčame kyslú kapustu.
Zajtra si pripravíme rolku s pudingom.