ME vo futbale 21 ročných
ME vo futbale 21 ročných

Rozprávkové recepty – 2. časť

Rozprávkové recepty – 2. časť

Studená polievka? Pre mnohých Slovákov je to zatiaľ stále ťažko prijateľná predstava. Michal Herceg tento týždeň nahráva recepty s autormi rozhlasových rozprávok, ktoré súťažia na festivale Zázračný oriešok a tiež s ich rozhlasovými tvorcami. No a dnes to bude práve spomínaná polievka na studeno.

Rozprávkové recepty – 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zopakujeme recept na studenú osviežujúcu polievku nazvanú gaspacho. Na jej prípravu budeme potrebovať: deväť až desať paradajok, najlepšie voňavých a čerstvých zo záhrady, jednu šalátovú uhorku, tri krajce tmavého chleba, dva strúčiky cesnaku, päť polievkových lyžíc olivového oleja, trošku soli, mleté čierne korenie, chilli a čerstvú bazalku. A ako na to? Paradajky si najprv prudko sparíme a necháme ich vychladnúť. Medzitým si ošúpeme uhorku a nakrájame ju na kocky. Takisto ošúpeme a pokrájame na kocky aj vychladnuté sparené paradajky. K tomu pridáme zmäknutý chlebík, ktorý sme preliali olivovým olejom. Nasledujú listy čerstvej bazalky, cesnak, chilli, soľ a korenie. Všetko poriadne rozmixujeme. Polievku dáme do chladničky. Podávame s toastom opečeným na sucho a ešte to môžeme dozdobiť čerstvou bazalkou.

Tak to bolo gaspacho a zajtra sa opäť vrátime k sladkým chutiam. Bude to naozaj jednoduchý recept, ktorým môžu prekvapiť deti svojich rodičov napríklad v nedeľu na raňajky.

Autor: Michal Herceg foto: Catkin

Živé vysielanie 22:25

Práve vysielame