Sezamové sušienky

Sezamové sušienky

Sezamové semienka sú v posledných rokoch bežnou súčasťou nášho jedálneho lístka. Odborníci z oblasti zdravej výživy to hodnotia pozitívne, pretože obsahujú bielkoviny, sacharidy a minerály: fosfor, draslík, horčík, vápnik, železo a meď. Liečitelia používajú sezam na liečenie chronickej únavy, nespavosti, srdcových a žlčníkových ochorení. No a gazdinky zasa na prípravu chutných jedál. Hana Michalčíková jedno z nich ochutnala u Márie Havlasovej v Šuranoch.

Sezamové sušienky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V dnešnom Kulináriu sme vám ponúkli recept na sezamové sušienky od Márie Havlasovej zo Šurian. Ak sme vám narobili chuť a chceli by ste si túto lahôdku pripraviť, uvádzame recept.

Potrebujeme: 70 g hladkej múky, 60 g masla, 120 g práškového cukru, 1 vajce, 1 vanilínový cukor, 160 g sezamových semienok, pol kávovej lyžičky soli, štvrť balíčku prášku do pečiva, jednu lyžicu citrónovej šťavy (nemusí byť).

Postup: Zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Zmäknuté maslo vymiešame, pridáme práškový a vanilkový cukor, opäť vymiešame, pridáme vajce a citrónovú šťavu a ešte pár sekúnd mixujeme. Pridáme múku a vymiešame všetko spolu. Nakoniec pridáme sezamové semienka. Na papier na pečenie robíme malé kopčeky, pri pečení sa rozlejú. Kladieme ich ďalej od seba a pečieme pri teplote 180 stupňov 8 až 15 minút. Necháme vychladnúť a preložíme na misu.

Autorka: Hana Michalčíková foto: Pezibear

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame