Po celý tento týždeň sme vám ponúkali kopaničiarske recepty na jedlá tradičné, výdatné a chutné. Dnes nám Elena Živicová poradí, ako upiecť zázvorníky, ktoré sú na kopaniciach veľmi obľúbené. Recept si zapísala aj Viera Horáková.
Zázvorníky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu zázvorníkov potrebujeme 80 dkg hladkej múky, pol kila práškového cukru, 1 vrecúško mletého zázvoru, 4 až 5 vajec, 4 polievkové lyžice oleja a 1 prášok do pečiva
Postup: Múku preosejeme, pridáme cukor, zázvor, vajíčka, olej a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme na hrúbku 6 až7 milimetrov a vykrajujeme. Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 7 až 10 minút.