Na kopaniciach sa hovorí, že polievka je grunt alebo základ. Najlepšia je vraj fazuľová alebo kapustnica, ale regionálnou pochúťkou je zabíjačková. Znalkyňa ľudových tradícií Anna Michalcová aj toto prezradila Viere Horákovej.
Zabíjačková polievka
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu zabíjačkovej polievky potrebujeme bravčové kosti či rebrá, kmín, cibuľu, soľ, nové korenie, plátky opraženého chleba a chren.
Postup: mäso vložíme do hrnca s vodou, pridáme soľ, korenie, cibuľu a pomaly varíme tri hodiny, pokiaľ sa mäso neoddeľuje od kosti. Precedíme a vývar nalejeme do taniera, do ktorého sme nastrúhali chren a položili plátky opraženého chleba.
Zajtra vás naučíme pripravovať chutné zázvorníky.