Zemiakové, syrové, ale najlepšie aj tak asi chutia bryndzové. Recept na chutné pagáčiky má Elena Živicová a sú typicky kopaničiarske. Ochutnala ich aj Viera Horáková.
Bryndzové pagáčiky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ak ste si recept na bryndzové pagáčiky nestihli zapísať, zopakujeme si ho.
Potrebujeme: 25 dkg hladkej múky, rovnaké množstvo bryndze, 1 stužený tuk, 2 žĺtka, malú lyžička soli, 1 prášok do pečiva a štvrť masla
Postup: Hladkú múku zmiešame so stuženým tukom, pridáme 2 žĺtka, bryndzu, soľ, prášok do pečiva s maslo. Vypracujeme cesto, rozvaľkáme ho na hrúbku 8 milimetrov a vykrojíme kolieska. Poukladáme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 15-12 minút.
Zajtra si pripravíme rýchlu polievku, ktorá zaručene utíši hlad.