Muži ju milujú, ženy ju nemusia. Huspenina je obľúbenou pochúťkou aj na myjavských kopaniciach. Ako ju správne pripraviť, sa dozvedela Viera Horáková od Anny Michalcovej.
Huspenina
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Recept na huspeninu si zopakujme. Do ôsmich litrov vody dáme štyri bravčové paprčky, jedno bravčové koleno, trocha kože z prasaťa, soľ, bobkový list, cibuľu, nové a čierne korenie. Pomaly varíme aj šesť hodín, pokiaľ je mäso mäkké. Oberieme ho od kosti, naporciujeme do taniera, zalejeme vývarom, necháme stuhnúť. Huspeninu je dobré poliať octom a podávať s cibuľkou.
Zajtra vám ponúkneme recept na ďalšie tradičné jedlo obľúbené aj na myjavských kopaniciach - plnené kuriatko.