Dnes nás čaká záverečný recept od jednej z dám, ktoré patria do bratislavského klubu Soroptimist International. Tentoraz si pochutíme na koláči, ktorý sa volá srnčí chrbát. Jeho prípravu nám vysvetlí bývalá diplomatka a obchodná manažérka Oľga Bakošová. Oslovila ju Mária Babinská.
Srnčí chrbát Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na cesto potrebujeme: 6 vajíčok, 21 dkg práškového cukru, 3 polievkové lyžice kakaa alebo 10 dkg horkej čokolády, 10 dkg rozpusteného vlažného masla, 10 dkg pomletých orechov.
Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme kakao, za stáleho miešania pridávame rozpustené maslo a nakoniec ešte orechy. Formu srnčieho chrbta vymastíme a vysypeme hladkou múkou. Pečieme pri teplote 170 stupňov.
Koláč má sviežejšiu chuť, ak sa potrie džemom ríbezľovým alebo malinovým. A na to sa rozvrství parížsky krém. A ten si pripravíme takto: Do pol litra sladkej smotany na šľahanie dáme 10 dkg horkej čokolády. Krém budeme variť, počkáme, kým šľahačka zovrie a čokoláda sa rozpustí. Šľahačka by mala trikrát zovrieť, zmes neskôr uložíme do chladničky, aby sa nám vytvoril tuhý krém.