Dámy z klubu Soroptimist International Bratislava sa venujú charitatívnej činnosti a pomáhajú deťom zo sociálne slabých rodín či s onkologickými ochorenia. A celý týždeň nám obohacujú jedálny lístok. Mária Babinská oslovila ďalšiu soroptimistku Inu Michalicovú a tá nám povie recept na florenstský koláč. Nečakajte nič sladké, bude to slaná „mlsnôtka".
Florentský koláč
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Najskôr základné suroviny: jedno lístkové cesto, jeden kilogram hovädzieho mäsa, cesnak, cibuľa, olivový olej, jeden paradajkový pretlak, prípadne sušené paradajky, rôzne koreniny - čierne mleté, majoránka, oregano, bazalka, provensalské korenie, ďalej potrebujeme smotanu, stredne tvrdý syr a špenát.
Postup: Zomelieme si hovädzie mäso, potom ho udusíme na cibuľke a olivovom oleji. Neskôr pridáme paradajkový pretlak alebo aj sušené paradajky, okoreníme a ešte trošku podusíme. Potom si prichystáme ďalšiu vrstvu - zmiešame smotanu so syrom a špenátom. A nakoniec lístkové cesto rozvaľkáme a rozdelíme na dve časti. Jedna časť ide na spodok plechu, potom tam dáme mäsovú zmes, na to patrí smotanová vrstva a nakoniec koláč zakryjeme druhou časťou lístkového cesta. Dobrú chuť!