Púchovská zemiaková baba

Púchovská zemiaková baba

Soroptimist Interantional je najväčšia ženská organizácia svojho druhu na svete. Prvý klub bol založený už v roku v Kalifornii. Dnes má organizácia viac ako 100 000 členiek združených v 119 krajinách. Na Slovensku máme tri kluby - v Košiciach, Žiline a v našom hlavnom meste. Celý týždeň varíme s členkami práve toho bratislavského. Tentoraz Márii Babinskej svoj recept povedala vydavateľka a organizátorka športových podujatí Jana Janků.

Púchovská zemiaková baba Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na púchovskú babu potrebujeme 2 kilogramy zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, 10 strúčikov cesnaku, 40 dkg bravčového mäsa - môže byť aj údené, 20 dkg ryže a krúpov.

Postrúhame zemiaky, ochutíme soľou a čiernym korením a roztlačíme strúčiky cesnaku. Medzitým si podusíme mäso, keď bude hotové, tak pridáme ryžu a krúpy, dobré je ich predvariť. Všetko zmiešame dokopy, samozrejme, aj s tými surovými zemiakmi, a táto hmota sa dá na plech. Už len to dobre upiecť.

Zajtra sa môžete tešiť na florentský koláč.

Autorka: Mária Babinská foto: lehtta1

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame