Tento týždeň varíme s členkami dámskeho klubu Soroptimist International Bratislava. Už 21 rokov pomáhajú všetkým tým, ktorí to najviac potrebujú. Podporujú nadané deti, spolupracujú s domovmi dôchodcov, vytvárajú programy pre onkologické deti a jeden z ich najúspešnejších projektov bola Soroškola, išlo o podporu zamestnávania nezamestnaných žien nad 50 rokov. Mária Babinská tentoraz oslovila publicistku Alžbetu Capkovú, ktorá nám ponúkla tradičný recept, ale originálne spracovaný.
Gordon Blue
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Gordon Blue podľa Soroptimistky Alžbety Capkovej. Všetci poznáme tento recept, tak vyskúšame tú zdravšiu verziu. Kuracie alebo morčacie prsia pripravíme deň vopred. Mäso naklepeme, potrieme slnečnicovým olejom, čiže ukladáme tak, že dolu je mäso, na to sa dá šunka a potom syr. Prevrátime mäso na polovicu pomocou špáradiel, necháme odstáť v chladničke cez noc. Na druhý deň mäsko zapečieme v rúre. Je to veľmi jednoduché a nakoniec aj zdravšie. Dobrú chuť!
Zajtra si pripravíme nevšednú zemiakovú pochúťku.